Tro - trivsel - tilhørighet

Forsiden>Biskop Växby til høsttakkedagen
Biskop Växby til høsttakkedagen

Biskop Växby til høsttakkedagen

2017-10-24
"Vil få moderniteten og Jesus til å gå i hop"

Kom til Centralkirken den siste søndagen i oktober så får du lytte til en av Metodistkirkens fremste predikanter. En alminnelig, ualminnelig mann.

Hans Växby, vår tidligere biskop, er gjestetaler på høsttakkedagen, søndag 29. oktober.

- Jeg ser frem til å besøke Oslo og Centralkirken igjen. Og jeg vil gjerne ta opp utfordringen som mennesker i vår tid står overfor: Hvordan kan jeg få moderniteten of Jesus til å gå i hop, sier Växby til Centralt om hva som er hovedbudskapet han ønsker å formidle.

Hans Växby kommer fra Småland i Sverige, var prest i Finland og har tjent som biskop i Norge, Russland og tolv andre land. Men han kjenner seg hjemme overalt, for "innfor vår Herre er vi alle smålänninger", sier han. At han ble prest kom som en stor overraskelse - for han selv og mange andre:

- Hvordan kan en kirkeuvant futt på tolv år uten verken preste- eller studietradisjoner i slekten bli prest? Jeg satte min fot i en metodistkirke første gang like før jeg fylte tretten år. Jeg kjente raskt at jeg hørte hjemme blant menneskene der. Og etter noen måneder hadde jeg innsett at jeg hørte hjemme hos Gud og bekjente Jesus som min Herre og frelser ved medlemsopptakelse i det som var blitt min hjemmemenighet. Allerede etter et halvt år begynte jeg å innse at Gud ville jeg skulle bli metodistprest. Noen år senere tok jeg med store anstrengelser lokalpredikanteksamen. Ganske vågalt av Gud å kalle en så uerfaren mann, tenkte jeg. Men Gud begynner alltid der vi er, understreker biskop Växby.

Ola Westad leder gudstjenesten på høsttakkedagen, og det blir sang ved Maia Blomhoff Holm og Herdis Marie Ruud Hansen. Musikk ved Kåre Øgreid, Øyvind Bjorå og band. Morten Tønnessen spiller et pianostykke, og familien Bjorå bidrar med postludium. Det blir også dåp denne dagen. Og etter gudstjenesten er det klart for kirkekaffe og kirketorg - med informasjon og inspirasjon fra menighetsarbeidet.

Velkommen!

Powered by Cornerstone