Tro - trivsel - tilhørighet

Forsiden>Allehelgensdag i kirken
Allehelgensdag i kirken

Allehelgensdag i kirken

2017-11-03
Med besøk av Kvintessens

Allehelgensdag, som i år faller på 5. november, er en av årets spesielle dager i kirken. Den preger gudstjenesten både i sitt vemod og sitt løfterike perspektiv. Det er godt at vi har en slik dag for å kunne åpne opp for det som vi alle står overfor i livet, døden og alt som følger i dens kjølvann. Døden tar fra oss våre kjære og sliter i fortøyningene til vårt livs hus når vi må omstille oss til en ny hverdag. Den ligger som en truende skygge over vår egen eksistens, for vi vet at før eller senere er det oss den omslutter og tar bort fra livet vi kjenner.

I kirkens rom får dødens mørke ikke all makt. Mørket er ikke det endelige. Når alt har stilnet, er det ikke den evige taushet som rår. Vi tror på en Gud som bryter dødens mørke og bryter dens tause stillhet. Det er dette vi synger og vitner om på allehelgensdag. Det er håpet vi klamrer oss til for ikke å gå under i dødens gru. 

I år er det Tove Odland som loser oss gjennom gudstjenesten denne dagen. Ola Westad taler, og foruten Kåre Øgreid, er det Kvintessens som står for musikken. Dette er fem unge musikere som har funnet sammen i et velklingende samspill. Det er blåseinstrumenter det dreier seg om, og gruppen består av: Agnethe Sørlien, fløyte, Ingun Hoel Bjorå, obo, Astrid Giæver Marvik, klarinett, Cecilie Therese Nereng, horn og Dag Helge Rognlien, fagott.

Du er hjertelig velkommen til allehelgens dag i Centralkirken for å dele livets og dødens mysterium i lys av håpet knyttet til den tidløse Jesusfortellingen. Nattverden er med og understreker dette mysteriet når vi kneler ned ved alterringens halve sirkel og tenker at vi forenes med den verden vi ikke ser.

Allehelgensdag i kirken
Powered by Cornerstone