Tro - trivsel - tilhørighet

Forsiden>Unge voksne på tur til Mesnali leirsted
Unge voksne på tur til Mesnali leirsted

Unge voksne på tur til Mesnali leirsted

2018-03-14

Helgen 2-4. mars reiste 18 unge voksne og en hund på helgetur til Mesnali Leirsted for en helg med fellesskap, ski og spill, fjelluft og åndelig påfyll. Det er første gang på en god stund at Centralkirken har arrangert en tur for unge voksne på denne måten – åpen for alle unge voksne i Oslo med tilknytning til Metodistkirken. Rektor på Metodistkirkens teologiske seminar, Hilde Marie Movafagh, var med på turen fra lørdag-søndag, og ledet en kveldssamling lørdag kveld med tema: «Hva vil det si å være en metodist?» Hilde Marie delte både historiske og teologiske perspektiver på metodistkirken, og det ble en interessant og god samtale.

 

På søndag feiret vi gudstjeneste sammen, hvor Hilde Marie talte over teksten fra Matteus hvor Jesus sier til disiplene «Kom med meg til et øde sted hvor vi kan være alene, og hvil dere litt!». Noe av det hun trakk frem i talen var at mange unge voksne lever i et travelt liv med forventninger fra mange hold, også i kirken. Ungdommer og unge voksne har mye engasjement og viljestyrke til å ta i et tak der det trengs, stille opp for hverandre og samfunnet, kombinert med en voksende frykt for å gå glipp av noe. Leder i MBU, Stephanie Buadu, løftet frem dette på årskonferansen i fjor, at også unge voksne trenger å få komme til kirken og bare være. Det er viktig å gi unge voksne mulighet til å delta, bidra og stille opp – men også respektere at heller ikke unge voksne har ubegrenset energi. Noen ganger, og dette gjelder ikke bare unge voksne, men mennesker i alle aldre, kan det være godt å bare bli med til et øde sted og være alene, og hvile seg litt.

 

Vi er mange som har vokst opp i Metodistkirken i ulike deler av landet, og blitt kjent på leirer opp gjennom årene. Vennskap og fellesskap har blitt til, og nå som man er studenter eller i jobb i Oslo er det fint å finne tilhørighet i fellesskapet blant unge voksne i Centralkirken og de andre menighetene. For oss er det ikke så viktig hvilken menighet vi hører til, fellesskapet også på tvers av kirkene er viktig. Helgeturen til Mesnali var en god helg med påfyll, både sosialt og åndelig, og vi håper det kan bli et fast arrangement i årene som kommer.

Powered by Cornerstone