Tro - trivsel - tilhørighet

Forsiden>Åpnet Tove Odlands leserom i Liberia
Åpnet Tove Odlands leserom i Liberia

Åpnet Tove Odlands leserom i Liberia

2018-03-20

Skolebarna venter foran skolen, i sine gule og mørkeblå skoleuniformer. De har allerede ventet en stund, og tar oss forventningsfulle med rundt til klasserommene sine. De har forberedt seg godt til det som skal skje i dag, og blir litt skuffet når de sendes opp til kirken for å vente litt til, mens vi har et møte med pastor Nathan og den assisterende rektoren.

Gjennom vinduet på Nathans varme kontor, hører vi sangen fra de ventende barna, og vi blir møtt med applaus og jubel når vi endelig kommer inn i kirken! Kirkesalen, med nytt flislagt gulv, er full av barn, lærere, foreldre og landsbyens høvding og andre myndighetspersoner. Dette er en stor dag for alle som er tilstede. 

Barna i Garjay er godt vant til besøk fra Norge, og det er stor stemning når vi hilser fra Centralkirken og alle ungdommene som har vært her på leir. Dette er gode minner som er like viktige i Garjay, som i Centralkirken.

Tok initiativet.

Og alle vet hvem som først tok initiativet til at disse to menighetene skulle knytte vennskapsbånd; nemlig Tove Odland! Det er derfor vi er her i dag, fordi Garjay ønsker å vise at de setter stor pris på Tove, og på vennskapet mellom menighetene våre. Vi er invitert til åpningen av det nye leserommet på skolen.

I stekende sol, utenfor et rom på nybygget på skolen i Garjay, erklærer Tove høytidelig leserommet «Rev. Tove Odland reading room» for åpnet, idet hun klipper over silkebåndet og åpner døren. Inne i leserommet er det flere bord og stoler, og langs veggene er det hyller med bøker. I «Rev. Tove Odland reading room» skal skoleelevene kunne sitte og gjøre lekser med en voksen tilstede, og de får tilgang til bøker som de ikke har råd til å kjøpe selv. Planen er at det også skal være annen litteratur enn skolebøker i hyllene på leserommet, sånn at barna blir mer motivert til å lese og på den måten forbedrer engelskkunnskapene sine.

Bilder av fjell og snø.

Tove har med seg en flott bok om Norge med fine naturbilder, og når vi går ut av leserommet samler barna seg rundt boken og diskuterer bilder med fjell og snø. Dette har jo ungdommene fra Centralkirken fortalt dem om før!

Kontrasten mellom bildene fra Norge og varmen utenfor er stor. Vi har en lang dag foran oss, og på vei ut fra området får vi med oss mange og varme hilsener til Centralkirken fra Garjay, og særlig fra Jacob Nathan, Sam Tukai og Grace Sumo som var våre gjester i høst. 

Når vi kjører av sted, med vinkende barn og voksene bak bilen, kjenner vi igjen på at det er verdifullt og godt å være en del av et slikt fellesskap; vårt «Vennskap i Liberia»

 

Skrevet av Anne Ng Forster

 

Åpnet Tove Odlands leserom i Liberia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Åpnet Tove Odlands leserom i Liberia
Powered by Cornerstone