Da Centralkirken dro til fjells

Så er menighetsturen 2019 gått over i historien. Helgen 13. – 15 september var 120 mennesker – med aldersspenn «i magen»/ett år og 90 år – samlet. 

Etter mange år på Åh langs den svenske vestkyst lavland var det denne gangen fjellbygda Ål i Hallingdal som var stedet for Centralkirkens samling. Og det norske fjellet viste seg fra alle de sider som det er kjent for – prangende farger, kaldt og friskt vær med både vind og nedbør. 

Men inne på Rødungstølen var det varme, kos, god mat og stor stemning. Og noe av det fineste – det går an å samles i vår kirkelige storfamilie med alle generasjoner til stede med en høy trivselsfaktor. Turkomiteen hadde gjort en solid innsats og laget et variert program som engasjerte – fellessamlingene ga oss både humor, sang og musikk og noe å tenke på og ta med oss tilbake til de hverdagene som kommer. 

For første gang var det lagt til rette for en prolog allerede fra torsdag og i overkant av 20 personer hadde en strålende start med besøk både i Geilo kulturkyrkje og Torpo stavkirke og en flott biltur Fanitullveien over fjellet til Hemsedal.  “Prologistene” var alle enige om at dette var et konsept som godt kan gjentas ved senere anledninger. 

"Prologistene" ved Torpo stavkirke

Jon-Erik Bråten var helgens stimulerende forkynner og foredragsholder og han viste enda en gang at han har en spesiell gave når det gjelder kommunikasjon og formidling av viktige elementer i kristen tro.

Lørdag var det satt av rikelig tid til å bli kjent med de praktfulle omgivelsene og mange tok seg ut i Guds frie natur og kunne velge mellom flere ulike turer både når det gjaldt lengde og vanskelighetsgrad. De sprekeste besteg Rødungberget og nådde dermed en høyde på 1248 moh. 

Garjay-joggen senere på lørdagen viste et sprudlende mangfold når det gjaldt initiativ for å samle inn penger til vennskapsmenigheten vår i Liberia, Garjay, og et sluttresultat på over 17.000 kroner må vi si oss fornøyd med. Mangfoldet viste seg også senere på kvelden da vi fikk erfare at det er mange som kan bidra med humoristiske innslag som virkelig løsnet på lattermusklene. Lørdagen ble avsluttet med en høytidelig nattverdstund og var en perfekt avslutning på en innholdsrik dag.

Noen av sprekingene under Garjay-joggen

Søndagens gudstjeneste i Vats fjellkirke, med Centralkirkens egne prester Maria Pedersen-Mong og Ola Westad som predikant og gudstjenesteleder, og med et riktig mangfold av sang og musikk, markerte avslutningen på en helg der den røde tråden var «Troverdig tro og liv».

Og jeg er sikker på at den store Centralfamilien drar hjem og kjenner på gleden av at vi er en del av et stort og fargerikt fellesskap som har plass for både tro og tvil, alvor og humor, gode samtaler og utfordrende forkynnelse. Noen har sannsynligvis allerede begynt å glede seg til neste menighetstur.

Det er lov til det!

 

Jan Magne Linnsund