Lys Våken - et døgn med sprell levende aktiviteter

Nå tør vi å kalle det en tradisjon: For tredje år på rad har vi vært samlet til Lys Våken i kirka vår. TacoTweens utgjorde den største delen, men sammen med konfirmanter, ungdommer og ledere har vi vært nærmere 30 deltagere, og de fleste overnattet også i kirka.
 
Lys Våken handler ikke om å være våken et helt døgn, men om å være våken i hverdagen blant de vi omgås med. Det handler om å være en god venn og å kunne gjøre en liten forskjell i hverdagen. Vi har sunget og lekt sammen, hatt rebusløp, og vi har spist både taco og godteri.
 
Å gjøre en liten forskjell i hverdagen kan gjøres på mange måter. Vi har snakket om hva vi kan gjøre for miljøet, og bestemte oss for å dra til Middelalderparken for å plukke søppel. Selv om det på avstand ikke så ut til å være noe særlig søppel der, var vi mange som ble overrasket over hvor mye, og ikke minst hva vi hadde plukket opp tilslutt! Og med en flokk svaner som tilskuere, var det ikke tvil om at jobben vi gjorde føltes meningsfull.
 
En viktig del av programmet var å forberede gudstjenesten dagen etter. Fortellingen om Sakkeus ble dramatisert, vi hadde ansvar for forbønnsstund, og vi delte ut egenproduserte hjerter av silkeleire på slutten av en gudstjeneste som barna fikk sette sitt tydelige preg på.
 
Hva var det beste med Lys Våken? Ovedie svarer at det beste var å plukke søppel, for da var alle i gruppa med på å gjøre en innsats for miljøet. Nikolai synes det var gøyest å se på film. Vi var så mange at ikke alle fikk plass i sofaen, og da måtte vi bruke luftmadrasser som var myke og gode å sitte på. Promise synes alt var gøy, og fikk en spesiell start på søndagen fordi det var bursdagen hennes. Da sang alle bursdagssangen for henne ved frokostbordet.
Lys Våken-sangen ble selvsagt sunget i gudstjenesten
BlesSing sang også tre sanger