Velkommen til den tradisjonsrike Misjonsmessa i Centralkirken fredag 12. og lørdag 13.november!

Misjonsmessa er et årlig høydepunkt med aktivitet og mange mennesker i Centralkirken. I fjor gjorde koronasituasjonen det umulig med en fysisk samling, men i år satser vi på at vi kan samles i kirken til to gode og travle dager i nye, større og nyoppussede lokaler.

Det blir salg av håndarbeider, julebakst, syltetøy, ulike delikatesser og andre salgsvarer. Det er loddsalg på attraktive gevinster og lykkehjul for yngste. Det er også kakelotteri og  en kafeteria med rikelig utvalg av hjemmebakte kaker og rundstykker. I likhet med de siste årene vil vi også denne gangen ha et bord med “penere lopper”, nye og gamle ting av porselen, glass og keramikk, håndarbeider, smykker, bilder og rammer.

Program for Misjonsmessa:

Fredag 12. november

12.00: Messa åpner med en andakt ved Marianne Munz

Det blir salg, utlodning og kafeteria.

18.45: Dagen avsluttes med aftentrekning.

Lørdag 13. november

11.00: Messa åpner. Det blir salg utlodning og kafeteria.

12.00: Eget program for barn

16.30: Messa avsluttes med trekning

 
Inntektene fra Misjonsmessa går uavkortet til å styrke det sosiale arbeidet på misjonsstasjonen på Mutambara i Zimbabwe.
 
For 20 år siden inngikk Metodistkirkens Misjonsselskap et samarbeid med sykehuset på misjonsstasjonen på Mutambara i Zimbabwe som heter Mor og barn-programmet. Dette har vært et viktig og kjærkomment tilbud som mødre og barn under 5 år, og har gjennom mange år gitt varige endringer for mennesker i Mutambara-området.
 
Programmet inkluderer et outreach-team med helsearbeidere som reiser ut i avsidelsliggende landsbyer en gang i måneden, og fungerer som en omreisende helsestasjon. De følge opp barn under 5 år, gir vaksiner og vitaminer, driver familieplanlegging og deler ut prevensjon, tester for HIV og sender folk til sykehuset ved mistanke om tuberkulose eller malaria. I tillegg har de undervisning i helserelaterte temaer.
 
Flere av landsbyene som outreach-teamet besøker ligger så langt ut i bushen at gravide eller syke ikke kommer seg til sykehus for å føde eller få behandling, dersom ikke outreach-teamet kommer og kan ta de med. På sykehuset får gravide kvinner bo på på Waiting Mothers shelter de siste tre ukene før fødsel, og få oppfølging der. Waiting Mothers shelter er også en del av Mor og barn-programmet.
Dette helsetilbudet har derfor redusert antall dødfødsler, barseldød og andre komplikasjoner for mor og barn, både fø, under og etter fødsel.
 
Den økonomiske og politiske situasjonen i Zimbabwe har gjort det vanskelig å opprettholde tilbudet, og i Zimbabwe føyer koronapandemien seg inn i rekken av kriser som omfatter alt fra inflasjon og mangel på kontanter, drivstoff, medisiner, vann og elektrisitet, til ekstrem tørke, dårlige avlinger og matmangel. Dette går også ut over Mor og barn-programmet og Mutambaras outreach-team.
 
Vi ser at kriser igjen rammer de mest sårbare blant oss, men vi kan være med å hjelpe til! Gjennom å støtte misjonsmessa i Centralkirken kan vi være med på å videreføre det viktige sosiale arbeidet som gjøres gjennom misjonsstasjonen på Mutambara.
 
Velkommen til misjonsmesse 12 og 13. november!
Outreach-teamet fra Mutambara på besøk i en landsby for å følge opp mødre og barn, og blant annet gi vaksiner.