Velkommen til Allehelgensdag i Centralkirken 7.november kl 11.

Gudstjenesten ledes av Maia Blomhoff Holm, og det er Lars-Erik Nordby som er predikant. Det blir minneord ved Ola Westad, og nattverdsfeiring med knefall. Musikken blir ved Kåre Øgreid, Kjersti Dahl og Kvintessens. Kvintessens er et enseble bestående av fem musikere. Det er Agnethe Sørlien på fløyte, Ingun Hoel Bjorå på obo, Astrid Giæver Marvik på klarinett, Cecilie Nereng på horn og Anne Berg Schønsby på fagott. Det blir også søndagsskole og kirkekafé.

Allehelgensdag er en spesiell dag i året da vi lar døden og de døde være langt fremme i bevisstheten. Temaet berører oss alle ved at vi deler følelsen av sorg og savn. Tanken på forfall og død kommer før eller senere til oss alle. Men det kristne håpet lar også gleden blande seg inn så det blir en miks av følelser, i vemod og forventning.

Det er dagen for å tenne lys for de som er døde gjennom året. Det gir oss anledning til å minnes de som var så viktige for oss i livet og som føltes så umistelige. Vi minnes dem med takknemlighet for det de var for oss og ga av glede i våre liv.

Så kan det være at noens minne også har elementer av sinne ved seg. Da er også det godt å få lov å vedkjenne seg og slippe frem. Alt er ikke bare lyst. Men det er heller ikke nødvendigvis bare mørkt.

Lyset skinner i mørket, og mørket har ikke overvunnet det. (Joh 1,5)