«Tyskerjentene – historiene vi ikke ble fortalt» er temaet på formiddagstreffet i Metodistkirken i St. Olavs gate 28  i Oslo tirsdag 12. mars kl. 12.00. Dagens gjest er journalisten og forfatteren Helle Aarnes. Hun har skrevet boka med samme tittel som overskriften på hennes foredrag på formiddagstreffet. Dette er en rystende beretning om en mørk side av vår krigshistorie. De norske tyskerjentene var langt flere enn de fleste er klar over. Den offisielle norske krigshistorien forteller lite om vår behandling av disse kvinnene. De brøt ingen lov, men de valgte fiendens menn. Straffen var knallhard. Mange ble skamklippet av mobben.

Langt flere ble utsatt for grove statlige overgrep – internering og fengsel – etter freden, internering og deportasjon.

To generasjoner har mer eller mindre holdt munn om det som skjedde med flere tusen norske ungjenter i fredsrusen i 1945 og i årene etterpå.

Formiddagstreffet – for pensjonister og andre voksne som er ledige på dagtid – samles til spennende, viktig og allsidig program annen hver tirsdag fra klokka 12.00 til 14.00.

Dette er et treffsted med servering av en hyggelig lunsj, prat rundt bordene, og et variert og mangfoldig program med vekt på kultur, tro og samfunnsengasjement. 

Det opprinnelige temaet for samlingen 12. august må utsettes på grunn av sykdom. Men i stedet kan vi invitere til et meget interessant og tankevekkende foredrag om «Tyskerjentene – historiene vi ikke ble fortalt».