Velkommen til KirkeForum i Metodistkirken, St. Olavs gate 28.

Torsdag 28. september kl. 19.00.

Gjest: Forfatteren Bjørn Markussen som har skrevet boka»Alene ut – fra Menigheten Samfundet til evig fortapelse»
Respons ved Hilde Marie Øgreid Movafagh: Uten sammenligning, håper vi, men kan også vi stå i fare for å bli sekteriske, ekskluderende, «for spesielt interesserte» og irrelevante som kristent fellesskap?

Denne kvelden er det forfatter Bjørn Markussen som er gjest, og han skal fortelle fra boken han ga ut i sommer, som heter «Alene ut – fra Menigheten Samfundet til evig fortapelse.»

Dette er en sterk historie om en ung manns løsrivelse og brudd med et av Norges mest lukkede, sekteriske og kontrollerende trossamfunn. På KirkeForum vil Bjørn Markussen fortelle om arbeidet med boka og om hans 46 intervjuer over sju år med en ungdom som har ønsket å bryte med menigheten. Men våger han? Hele familien hans, mamma, pappa, søsken, besteforeldre på begge sider, tanter, onkler, og alle vennene hans – absolutt alle tilhører Menigheten Samfundet. Og han har sett hvordan det har gått med andre som har meldt seg ut.

Den dramatiske historien i boka er forhåpentligvis lite overførbar til vår kirkelige kontekst. Det er grunn til å ønske at det e rfå fellestrekk mellom demokratiske, åpne menigheter som våre, og det interne, livsbegrensende og hemmelighetsfulle fellesskapet som Robin og Bjørn formidler i boka.

På KirkeForum vil vi likevel ha en respondent fra vår kirkelige sammenheng. Rektor Hilde Marie Øgreid Movafagh ved Metodistkirkens teologiske seminar vil stille noen selvransakende spørsmål og peke på faresignaler også i vår kirke-virkelighet: Kan også våre menigheter stå i fare for å bli sekteriske, ekskluderende, «for spesielt interesserte» og irrelevante som kristne fellesskap?

Velkommen til en viktig og interessant torsdagskveld i St. Olavsgate 28, den 28. september kl. 19!

I Metodistkirken har vi et spennende og mangfoldig forum et par torsdagskvelder hvert år – KirkeForum – der vi tar opp temaer i skjæringspunktet samfunn, tro og kultur. Etter innledningen blir det åpnet for spørsmål og samtale.