Velkommen til kirken i desember! Her følger en oversikt over aktiviteter og arrangementer.

OBS: Se innlegg om smittevern og tiltak i kirken for arrangementer i desember.

Juleverksted 11.desember er dessverre avlyst.

Luciagudstjeneste 12.desember kl 11

Det er en årelang tradisjon at Centralkirken den tredje søndagen i advent har Luciaspill i gudstjenesten. I år er det søndag 12. desember vi kan glede oss over å se Lucia-følget oppover midtgangen i kirken.

Det er en flott opplevelse når Lucia og alle hennes medhjelpere kommer inn med lys i en mørklagt kirkesal. Det er lyset med håp og fred Lucia kommer med, slik legenden sier hun i sin tid var et lys for Jesus i sin samtid.

Etter gudstjenesten 12. desember blir det salg av lussekatter. Inntekten av lussekatte-salget går til vårt vennskapsmenighetsprosjekt: «Vennskap i Liberia».

Julekonsert med Signatur 16.desember kl 19

Med julens budskap i kulissene og i hjertet inviterer Signatur til en kveld med juleglede, rom for ettertanke og refleksjon og stor grad av julestemning! På reportoaret er det en blanding av de gode og gamle julesangene, og noen litt mer ukjente. Billetter koster 200 (voksne), 150kr (studenter) og 100kr (barn). Billetter kan bestilles her eller kjøpes i døra.

Syng julen inn – gudstjeneste 19.desember

Sammen med Ad Hoc synger vi julen inn på gudstjenesten 19.desember! Jan Magne Linnsund taler, og leder sammen med Famke Van Veen Aas. Musikken blir ved Kåre Øgreid på flygel og Cathrine Trygg på kornett.

Julaften

Kl 14 blir det julegudstjeneste i Centralkirken. Ola Westad taler, og Marianne Munz leder. Det blir sang ved Blessing, og ved Herdis Marie Ruud Hansen og Cecilia Tønnessen Tokheim. Cathrine Trygg og Kåre Øgreid spiller. Høytidsoffer til inntekt for Vennskap i Liberia.

Romjulstreff 28.desember kl 12

Formiddagets romjulstreff med besøk av Edvard Hoem, som forteller om «Mors og fars historie». Romjulslunsj.

5.desember, 2.søndag i advent: Gudstjeneste kl 11. Feltprest og tidligere barne- og ungdomsarbeider Andreas Øksnes er gjestetaler. Tove Odland leder gudstjenesten. Marie Try Valø og Helle Kristiansen skal synge, og ved flygelet er både Kåre Øgreid og Per Edvard Valø. Det blir adventsstund ved Astrid Saue, og søndagsskole.

Gudstjenesten strømmes direkte på kirkens youtubekanal: https://youtu.be/IZqlxw6kOdM . Kun direkte, blir ikke liggende ute i etterkant.

Formiddagstreff 7.desember kl 12

«Matias Orheim – den blinde sjåaren» er tema på formiddagstreffet i Centralkirken tirsdag 7. desember.
Vi får besøk av Orheims barnebarn, Inger Marie Skalvik, og hennes mann – Svein Skalvik.
Deres sangkåseri skifter mellom historier og fakta fra Matias Orheims liv og virke, vekselvis med sanger fra hans rike repertoar.

Matias Orheim er en av våre  mest verdsatte sang- og salmedikter og en folkekjær forkynner og musiker i to mannsaldre. Orheim var gradvis blind fra 16-årsalderen, og da han var 32 år mistet han gangsynet. Men han fortsatte å reise land og strand rundt, og han skal ha holdt 35.000 taler – og skrevet ca, 1000 dikt. Og han kunne mer enn å dikte og tale: Han spilte fele og han spilte på glass. Det siste var han den fremste til her i landet, og glassmusikken trakk mange folk.

Alle er hjertelig velkommen til en formiddag med en god, enkel lunsj, hyggelig prat og et interessant tema.