Det er mange spennende gjester som kommer på arrangementer i Centralkirken de kommende ukene!

Førstkommende tirsdag, 22.mars, er prest, salmedikter og forfatter Eyvind Skeie gjest på formiddagstreffet. Han har temaet “Likkledet i Torino” for sitt foredrag – en spennende fortelling om et historisk tøystykke! Som vanlig blir det servert enkel lunsj, det blir tid til en god prat rundt bordene – og vi skal synge noen av Eyvind Skeies velkjente sanger.

Tirsdag 5. april er det forfatter Edvard Hoem som gjester Formiddagstreffet. Dette besøket skulle vært i romjulen 2020, som ble avlyst, deretter i romjulen 2021, som også ble avlyst – så nå har vi gledet oss i lang tid til å høre Hoem fortelle om “Mors og Fars historie”, med utgangspunkt i hans boksuksess med samme navn.

Dette er en vidunderlig vakker historie om foreldrene til Edvard Hoem. Om odelsgutten og lekpredikanten som gifter seg med en såkalt tyskertøs. Dramaet om disse to utspiller seg mot et tydelig sosialt bakteppe: Bonde -og ættesamfunnet med sine forventninger, og krigsårene med sine menneskelige påkjenninger. Men først og fremst er dette en roman om kjærlighet, tilgivelse og tro, om en kvinne og en mann, sett gjennom en sønns kjærlighet til sine foreldre.

Hjertelig velkommen i kirken både tirsdag 22.mars og 5. april kl. 12.00 – også til de som ikke pleier å komme på formiddagstreffet! Som vanlig blir det servert enkel lunsj, og det blir tid til en god prat rundt bordene.

Eyvind Skeie
Edvard Hoem

CentralForum onsdag 6.april: Om mennesket og teknomaktene

Onsdag 6. april klokka 19.00 inviterer Centralkirken igjen til CentralForum.
Kveldens gjest er Dag Hareide. Han er tidligere generalsekretær i Naturvernforbundet, Regnskogfondet og Kirkens Bymisjon – og kateket i Den norske kirke.

Dag Hareide er en veldig engasjert og engasjerende foredragsholder med evne til å popularisere og spissformulere. Han har nylig gitt ut boka: «Om Mennesket og teknomaktene», som også er hans tema på CentralForum.Smarttelefoner, big data og kunstig intelligens: Slike teknologiske gjennombrudd er utrolige gaver til menneskeheten — men også redskaper for manipulasjon, økende ulikhet og overvåkning, som styres av verdens rikeste menn.

De teknologiske gjennombruddene blir stadig flere og mer kraftfulle. Kunstig intelligens utkonkurrerer menneskers intelligens, genredigering endrer mennesker og dyr, hjerner kobles til datamaskiner, autonome roboter kjører bil og dreper i krig. Vi forstår at dette vil forandre fremtiden dramatisk – men forstår vi hvor det bærer hen? spør Dag Hareide.
 
Han følte en uro over ikke å forstå, og over mangel på en offentlig, ordentlig samtale om hva teknologiene gjør med oss. Gjennom fire år oppsøkte han teknologiske maktsentra på fire kontinenter. Boka gir en introduksjon til viktige teknologiske gjennombrudd i 21. århundre og hva de kan gjøre med menneskers kropp, sinn og samfunn. Under ligger spørsmålet: Når maskinene overtar arbeid og avgjørelser fra mennesket, og mennesket blir mer maskin – hva er da et menneske? 
 
Etter Hareides innledning blir det respons ved Dagfinn Myhre.
 
Dette setter vi på dagsorden onsdag 6. april. Velkommen til en spennende og tankevekkende kveld!