Velkommen til generasjonsgudstjeneste med karneval på søndag 6.mars!

I kirkens rom er det plass til hele livet – og på denne gudstjenesten skal leken få en ekstra stor plass. Gudstjenesten forberedes av tweensa som har overnattet i kirken på Lys Våken, og alle deltakere er invitert til å ta på seg akkurat det de har lyst til å ta på seg. Om det er en maske, en hatt, en blomst i håret, kaptein sabeltann-kostyme eller helt vanlige søndagsklær – alt er velkomment!

Karnevalet finner tradisjonelt sted ved inngangen til fastetiden, og er en gammel tradisjon med røtter i middelalderkirken. Ordet karneval kommer fra det latisnke carne vale, som betyr kjøtt, farvel – fordi en fastet fra kjøtt i fastetiden. Etterhvert har karnevalstradisjonen spredt seg fra kirken og ut i samfunnet, og i dag forbindes det kanskje mest med det Latin-Amerika og karnevalet i Rio de Janeiro. Uansett hvilke assosiasjoner vi har til karneval – så kan vi samles i at det gir muligheter for å utfordre normer i samfunnet gjennom utkledning, masker og rollebytter – latter og festligheter. Karnevalet gir rom for å løse opp i vanlige forestillinger om oss selv og andre, og kanskje også om Gud? En gudstjeneste med karneval kan gi mulighet for å utforske nettopp dette – hvor liv og lek, fest og alvor, tro og tvil veves sammen i en helhet.

Prest Marianne Munz leder gudstjenesten ved hjelp av tweensa, det blir sang ved BlesSing og Kåre Øgreid spiller. Vi skal dele nattverd sammen, og det blir bønnevandring. Etter gudstjenesten er det duket for kirkekaffe – og noe ekstra spennende for de yngste: piñata! 

Velkommen til store og små, kl 11 på søndag!

Lekpredikant Thor Willy Ruud Hansen utkledd som den etiopiske hoffmannen på karnevalgudstjeneste i 2018.