Frivillighetsprisen til Egil Ragnar Svendsen

Egil Ragnar Svendsen er tildelt Centralkirkens frivillighetspris for 2019.
– Egil Ragnar er «poteten» som kan brukes til alt, og som alltid er villig til å bli brukt. Han er kanskje menighetens fremste «ja-mann», sa menighetsrådsleder Jan Arild Holbek da han presenterte prisvinneren på menighetskonferansen 5. juni.
«Kirkens nødhjelp» var overskriften da kontaktbladet Centralt portretterte Svendsen.
 
Frivillighetsprisen deles ut til en person som har gjort en ekstraordinær innsats i menigheten.
– Egil Ragnar har gjort en ekstraordinær innsats gjennom mange år, sa menighetsrådslederen.
I årenes løp har Egil Ragnar Svendsen vært med på det aller meste i Centralkirken: Han har drevet med evangelisering, misjon, diakoni, forvaltning, gudstjenesteledelse, kirkeverttjeneste, bibelgruppe- og husfellesskapsledelse, byggeledelse og snekring. Han har vært kontaktblad-medarbeider, aktiv i sangkor, legleder og nestleder i menighetsrådet.
I tillegg er han en leder i gjengen av handy-men som jevnlig samles for å utføre små og større vedlikeholdsoppgaver i kirken. I fjor slo den samme mannfolkgjengen til med snekring av salgsartikler til det som hittil stort sett hadde vært kvinnenes arena: Misjonsmessa.
 
En brobygger
 
Egil Ragnar er av mange kjent som «han som hilser på alle». Han er smilende og vennlig, og i mangt og mye en brobygger og konfliktdemper.
 
Mange i Centralkirken er innflyttere, men Egil Ragnar Svendsen er ekte Oslo-gutt.
Og Centralkirken har vært hans hjem nummer to – fra dag én.
Det fortelles at han kom til verden i gudstjenestetid – en søndag da faren og storesøster Karin var i kirken.
Han er døpt i den gamle Centralkirken og konfirmert i Karl Johan-teateret, kinolokalet som menigheten leide mens den nye kirken i St. Olavsgate 28 ble bygd, i overgangen mellom 1950- og 60-årene.
 
Hedre hverandre
 
I Bibelen utfordres vi til å kappes i å hedre hverandre. Den kappestriden vil vi gjerne være med i. Og i dag er det Egil Ragnar Svendsen som skal hedres. Takk for den du er og det du har gjort og gjør!  Du er en verdig mottaker av menighetens frivillighetspris 2019, sa menighetsrådsleder Jan Arild Holbek.