Misjonsmessa har innbrakt 12,5 millioner kroner

Tolv millioner, femhundre og førtifem tusen, trehundre og førti kroner.

Dette er det imponerende tallet som vi kommer fram til når resultatene fra Centralkirkens misjonsmesse fra 1971 og fram til i fjor slås sammen.

Målt i dagens kroneverdi har misjonsmessa altså innbrakt mer enn tolv og en halv million kroner.

– Bak tallene skjuler det seg en innsats fra veldig mange – en dugnadsinnsats det står stor respekt av og som vi kan være både stolte og takknemlige for.

Men som vi vet er misjonsmessa mye mer enn to travle dager i november. Forberedelsene til messa foregår hele året, og aldri har flere grupper og flere generasjoner vært i arbeid enn i år. Vi har de siste årene gledet oss over at også Unge voksne har møttes og produsert salgsartikler og gevinster til messa.

Misjonsmessa har fram til i år vært kvinnenes arena, men i år har også en gruppe menn satt igang med produksjon av spennende varer som vil utvide vareutvalget på misjonsmessa, sa menighetsrådsleder Jan Arild Holbek på gudstjenesten der årets misjonsmesse ble presentert.

Pengene har kommet godt med i Metodistkirkens prosjekter i tre hardt prøvede borgerkrigsrammede land; Angola, Liberia og de siste årene – til Metodistkirkens skole-propsjekt i Monghere i Sierra Leone.

Nå er vi inne i innspurten til årets misjonsmesse. Fredag 9. og lørdag 10. november er det stor aktivitet i Centralkirken. Ingen arrangementer i årets løp samler så mange mennesker som de to messedagene.

Det er salg av håndarbeider, julebakst, syltetøy, ulike delikatesser og andre salgsvarer. Det er loddsalg og lykkejul, kakelotteri og en kafeteria med rikelig utvalg av hjemmebakte kaker og rundstykker. I likhet med de siste årene vil vi også denne gang haret bord med «penere lopper», nye og gamle ting av porselen, glass og keramikk, håndarbeider, smykker, bilder og rammer.

Misjonsmessa åpner begge dager klokka 11.00