Takket for 93 års speiderinnsats

93 år med speiderarbeid i Centralkirken ble markert ved kirkekaffen søndag 21. oktober. Et stort antall tidligere speidere og speiderledere hadde møtt fram for å delta ved markeringen av at Oslo Central MS nå legges ned.
 
– At vi ikke lenger har speiderarbeid i Centralkirken er leit og ikke noe å feire. Men det er verdig og rett å se litt tilbake og vise takknemlighet for alt det gode og verdifulle som speidingen har representert i menigheten og i byen vår, sa menighetsrådsleder Jan Arild Holbek.
 
– Hva speidingen har betydd for de hundrevis, sannsynligvis flere tusen jenter og gutter som i kortere eller lengre tid har vært speidere i Centralkirken, vet ingen. Men jeg er sikker på at det for veldig mange har betydd en forskjell – både mens de var speidere og i ettertid. Mange har vokst inn i menigheten gjennom speiderarbeidet. Enda flere har fått gode opplevelser, en trygg og meningsfull barne- og ungdomstid, gode minner, gode venner – og verdier som varer. Utallige er preget for livet av det vi lærte og opplevde i speider´n, sa menighetsrådslederen.
 
En rekke tidligere speiderledere fortalte levende om hva de husker med størst glede fra sin speidertid.
Avtroppende gruppeleder Ingrid Stene Kvist og gruppeassistent Liv Kirstine Mortensen fikk blomster og gode ord for sin innsats.